• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL KATHMANDU OCH NEPAL

Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer köra dig till ditt 3-stjärniga hotell i Kathmandu. På kvällen kommer du njuta av en härlig middag samtidigt som du får träffa din guide under vandringen.

DAG 2: GUIDAD STADSVANDRING I KATHMANDU

Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. På kvällen laddar du på egen hand inför morgondagen.

DAG 3: KATHMANDU-LUKLA 2804 m-PHAKDING 2652 m, 3-4 tim

Idag börjar vårt äventyr på riktigt. Flygningen från Kathmandu med Himalayas taggiga och snötäckta toppar under oss är ett äventyr i sig och en lagom försmak. Därefter väntar en lugn vandring på 3-4 timmar från vår den lilla bergsbyn Lukla till Phakding. Vill man sträcka ut lite mer så finns det ett vackert närliggande kloster som man kan besöka om man vill.

DAG 4: PHAKDING TILL NAMCHE BAZAAR 3440 m, 5-6 tim

Du kommer vandra genom tallskog och över hängbroar med Dudh Koshi river rytandes under dina fötter. Efter några timmar så får du en första glimt, långt långt där borta, toppen på Sagarmatha, Mount Everest. Ett par timmar senare så anländer du till Khumbudalens officiella ”huvudstad”, Namche Baazar. Det kommer kännas något surrealistiskt med banker, pizzerior och bagerier på denna i övrigt avlägsna plats.

DAG 5: NAMCHE BAAZAR

Idag får du en chans att acklimatisera dig och förbereda kroppen för kommande högre höjder. Hur man reagerar på den tunna luften är väldigt individuellt och därför är det viktigt att du berättar för våra kunniga guider hur du mår. De har många års erfarenhet av expeditioner i bergen och vet vad som bör göras om man skulle uppleva symptom på höjdsjuka. Mår du bra så rekommenderar vi att man tar en kortare vandring i närområdet eller utforskar Namche Baazars gator.

DAG 6: NAMCHE BAZAAR TILL THAME 3739 m, 4-5 tim

Idag vandrar vi österut tills vi når Bote Koshidalen, tidigare en handelsrutt in mot Tibets gränser. Vi passerar hundratals böneflaggor och manistenar, en indikation på inflytandet från den tibetanska kulturen. Vi återvänder ner mot Bhote Koshi-floden och fortsätter brant uppåt mot Thame. Om du blickar åt norr så kan du skymta Nangpa La-passet som leder genom och in till Tibet. En ökänd flyktväg för tibetanska flyktingar som årligen gör den livsfarliga resan över världens högsta bergskedja. Thameklostret är beläget ovanför byn, med en härlig vy över dalen. Klostret är också huvudsäte för den årliga Mani Rimdu festivalen som hålls här varje vår.

DAG 7: THAME TILL KHUMJUNG 3786 m, 4-5 tim

Vi återvänder ner längs Bhote Khosidalen mot Namche och vandrar längs en ganska orörd och stilla del av Everestregionen mot Khumjung. Det är en pittoresk liten by som också har sitt eget kloster högst upp längs övre delen av byn. Från vårt läger så har vi en utmärkt utsikt över Thamserku, Kantega och Ama Dablam.

DAG 8: KJUMJUNG TILL PHORTSE 3542 m, 3-4 tim

Vi vandrar neråt, längs dalgolvet mot Phortse, en liten by där tiden stått stilla och som känns nästintill opåverkad från den stora turistströmmen de senaste decennierna. Du vaggas in i en lugn och kontemplativ rytm när vi slår läger och betraktar det långsamma och  behagliga vardagslivet bland befolkningen.

DAG 9: PHORTSE TILL PANGBOCHE 3985 m, 4-5 tim

Vi inleder vår vandring över en öppen dalgång, passerar små bäckar som porlar från de högalpina glaciärerna, två kalkvita stupor innan vi återvänder ner längs leden som slingrar sig hela vägen till Pangboche. Dagens vandring är ganska krävande och Pangboche är vår resas högsta punkt på 3985 m. Höjdpunkten är det vackra och orörda klostret som byggdes 1667 och är det äldsta klostret i hela Khumbudalen.

 DAG 10: PANGBOCHE TILL TENGBOCHE 3864 m, 2-3 tim

Om du vandrar under våren så kommer du under dagens etapp att uppleva ett rosa hav av rhododendronbuskar som smyckar stora delar av omgivningarna längs leden. Dagens vandring kommer också bjuda på extremt spektakulära bergsvyer med en fantastisk utsikt över världens tak, Mount Everest, Lhotse och den karaktäristiskt spetsiga toppen på Ama dablam. Tengboche är vida berömt för sitt legendariska kloster, det största i Solu Khumbudalen.

 DAG 11: TENGBOCHE TILL NAMCHE BAZAAR 3450 m, 2-3 tim

Från Tengboche så återvänder neråt och över bron som tar oss över Dudh Kosifloden vid Phunki Tenga. Du passerar vattendrivna bönehjul innan vi till slut når Solu Khumbus ”huvudstad”, Namche Bazaar. Nerförslut, den syrerika luften och framförallt dina färska upplevelser kommer att få din möra kropp att snabbt piggna till igen. Vi äter en god middag, värmer oss framför kaminen och njuter av de senaste dagarnas färska och omtumlande äventyr.

DAG 12: NAMCHE BAZAAR TILL LUKLA 2832 m, 5-6 tim

Sista vandringsdagen!  Vi följer Dudh Kosifloden hela vägen tillbaka till Lukla. Ikväll så tycker vi det är passande med en avskedsfest på denna mytomspunna plats tillsammans med våra guider och sherpas! Kanske vågar du prova den lokala drycken chang! Passa på och njut av detta storslagna och oslagbara landskap som få platser i världen kan mäta sig med. Insup, reflektera, och andas in. Magiskt är ordet.

DAG 13: LUKLA TILL KATHMANDU, 35 min flygning

Idag flyger vi tillbaka till Kathmandu. Ta farväl av dina guider och medresenärer. Upptäck huvudstadens myllrande gator på egen hand eller bara vila upp dig på hotellet. Staden har ett stort utbud av både shopping och restauranger.

DAG 14: VIDARE TRANSFER

Transfer tillbaka till flygplatsen ingår. Vill du stanna kvar i Kathmandu och Nepal för vidare äventyr så får du såklart göra det. Ta gärna en titt på våra övriga äventyrsresor eller volontärprojekt i landet.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det under sista dagen beroende på era flygtider. Har ni en tidig avgång så kan ni också välja att stanna i huvudstaden en extra dag. Väljer ni det sistnämnda alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

 

Kommentarer inaktiverade.