• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?
Den bästa tiden att åka till Ghurkaregionen är från slutet av februari till mitten av Maj och från början av september till början av December. Januari och februari är de kallaste månaderna och juni, juli och augusti bjuder på stora mängder nederbörd som i vissa fall omöjliggör färd längs de spartanska vägarna.

Hur tar jag mig dit?
Vi färdas från Kathmandu i en privat minibuss eller jeep till Ghairung village. Färden tar ca fem timmar och vi arrangerar all form av transport för våra resenärer.

Våra samarbetspartners
Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrots-organisationer och företag som på något sätt bedriver en verksamhet som förbättrar det samhälle vi och dem verkar i. Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal så bedriver vi bland annat ett volontärprojekt i Gurhkaregionen där man som resenär på samtliga av våra äventyrsresor bidrar med finansiering av den lokala skolan.
Våra guider och bärare har alla mångårig erfarenhet av högaltituda expeditioner och sätter alltid säkerheten i främsta hand. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

Ansvarsfull turism
Att resa är ett både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.
En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma. Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sin resa i Annapurnaregionen för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

  •  I Nepal och framförallt i bergsregionerna där många tusen vandrare passerar varje år är avskogning det absolut största miljöproblemet. Veden används främst för att laga mat och värma frusna turister i dess tehyttor på kvällarna. Försök synkronisera era måltider tillsammans så att er värd kan laga all mat samtidigt. Som substitut till ved så använder man jakspillning i kaminen för att värma tehusen. Den har lägre verkningsgrad, men är betydligt mer miljövänlig. Respektera det utan några påtryckningar gentemot värden eller guiden. Ta på dig en extra tröja istället.
  • Undvik varmvattendusch om det inte värms upp med solceller eftersom även det värms upp med ved.
  • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.  Ta bort din flygtag från väskan direkt när du landar i Kathmandu. Du kommer se många sådana ligga och skräpa på marken, och alla små detaljer är viktiga för bevarandet av den unika naturen.
  • Be värden att koka vatten och häll över i din flaska istället för att köpa plastflaskor längs rutten.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Ta med dig allt som du släpar upp!
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.

 

 

Kommentarer inaktiverade.