• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄND TILL KATHMANDU OCH NEPAL
Du anländer till Tribhuvan internationella flygplats. Där blir du hämtad av vår lokala reseledare som kommer köra dig till ditt 3-stjärniga hotell i Kathmandu. På kvällen kommer du att njuta av en härlig middag och en dansuppvisning på en traditionell nepalesisk restaurang samtidigt som du får träffa din guide under vandringen.
Middag ingår.

DAG 2: GUIDAD STADSVANDRING I KATHMANDU
Idag så kommer du att få uppleva en fascinerande guidad stads-vandring genom Kathmandus slingrande gränder, heliga tempel och buddhistiska helgedomar. Staden är ett myllrande vimmel, men en fröjd för äventyrliga sinnen. På kvällen laddar du på egen hand inför morgondagen. Frukost ingår.

DAG 3: KATHMANDU TILL GHAIRUNG VILLAGE 1170 m, 6 tim
Avfärd runt klockan 07.00 med riktning västerut mot Ghorkadistriktet och Ghairung village. Bussresan tar ca 6 timmar och första halvan är längs en av landets huvudvägar, men under andra halvan så färdas vi förbi slingrande vägar, vilda forsar och små byar med sceniska vyer över den nepalesiska landsbygden.
Vårt boende är ett så kallat homestay tillsammans med en nepalesisk familj. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 4-9: GHAIRUNG VILLAGE OCH GHORKADISTRIKTET
Byn som blev hårt drabbad av jordbävningen kämpar fortfarande med sin återuppbyggnad. Under dessa dagar så har du möjlighet att volontärarbeta på den lokala skolan, göra vandringar i det spektakulära böljande landskapet, till närliggande byar och i de höglänta skogarna. Ghorkadistriktet var centrum när landets kungadömen enades till ett land och även hemvist för de legendariska Ghorkasoldaterna som fortfarande är berömda för sitt mod och sin tuffhet.
Här han du en chans att andas in och upptäcka den nepaliska kulturen på nära håll. Här har du en möjlighet att göra skillnad.
Boende på homestay. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 10: UPPTÄCK GHORKA BAZAAR, 1060 m
Idag så lämnar vi Ghairung village och fortsätter mot regionens huvudsäte, Ghorka Bazaar. Den kuperade vägen slingrar längs ett böljande landskap och små utspridda byar. Staden hyser många historiska landmärken. Här finns bland annat Kalikatemplet, Durbar, Ghorka museum och den gamla staden med en fascinerande inblick i Nepals tidiga historia.
Övernattning på hotell. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 11-12: GHORKA BAZAAR TILL CHITWAN NATIONALPARK
Vi fortsätter söderut mot landets låglänta djungellandskap och den världsarvslistade nationalparken, Chitwan. Parken, som är belägen längs Teraislätten är landets första nationalpark och hyser bland annat kunglig bengalisk tiger, noshörningar, elefanter och krokodiler. Du har här möjlighet att göra djungelvandringar, åka på elefantsafari, kanotfärder och besöka ett uppfödningscenter för elefanter.
Övernattning på hotell. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 13: CHITWAN TILL KATHMANDU, 5-6 TIMMAR
Idag så återvänder vi till Kathmandu. Färden går norrut längs en vindpinad huvudväg, och tar ca 5-6 timmar. Kasta en sista blick genom fönsterrutan över den nepalesiska landsbygden och reflektera över tolv omtumlande dagar innan bussen till slut rullar in genom myllret och kaoset i huvudstaden.
Övernattning på hotell. Frukost ingår.

DAG 14: SÄG FARVÄL TILL KATHMANDU OCH NEPAL
Idag så säger vi farväl till våra nyfunna vänner, guider och landet Nepal.
Transfer tillbaka till flygplatsen ingår. Vill du stanna kvar i Kathmandu och Nepal för vidare äventyr så får du såklart göra det.
Ta gärna en titt på våra övriga äventyrsresor eller volontärprojekt i landet. Frukost ingår.

Observera att vi erbjuder och rekommenderar alla våra resenärer ett kostnadsfritt besök på Watabaran center för gatubarn under er vistelse som landofhope volontär & äventyrsresor stöttar. Väljer ni att spendera en dag på centrat så finns det möjlighet att göra det under sista dagen beroende på era flygtider. Har ni en tidig avgång så kan ni också välja att stanna i huvudstaden en extra dag. Väljer ni det sistnämnda alternativet så tillkommer en kostnad för en extra hotellnatt. Priset varierar beroende på rum och period (högsäsong/lågsäsong) och vi informerar er givetvis om det specifika pristillägget innan bokning. Har ni upplevt Kathmandu tidigare så finns det även möjlighet att byta ut andra dagens sightseeing mot ett besök på Watabaran. Landofhope skänker hundra dollar från varje bokning i Nepal och du kan läsa mer om projektet här.

Kommentarer inaktiverade.