• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Anderna, kondorer, lamor och världens näst högsta aktiva vulkan”

Under den här kombinerade vandring och klättringsresan så får du uppleva det bästa av de Ecuadorianska Anderna! Ancestors trail och Vicuna strax utanför Riobamba är en hänförande upplevelse med öppna vyer och en möjlighet att få uppleva det andiska bergslandskapet men också den unika kulturen på nära håll. El Altar räknas som Ecuadors kanske vackraste vandring, med de nio snötäckta topparna som omringar den turkosfärgade kratersjön.

Carihuairazo som är den första egentliga bestigningen är ”lillebror” och ligger strax bredvid Ecuadors högsta berg, Chimborazo. Carihuairazo är 5028 meter och detta är en försmak för vad som väntar i slutet av vår resa. Detta är en fantastisk bergsupplevelse men också ett ypperligt tillfälle att träna på isklättring med stegjärn, isyxa och rep inför den kommande bestigningen av världens näst högsta aktiva vulkan, Cotopaxi.

Cotopaxi är en i det närmsta perfekt symmetriskt konformad vulkan vars glaciär ligger som ett glasstäcke längs de branta sluttningarna. Det är en visuellt hänförande silhuett som under en klar dag kan ses både från ditt flygplans-fönster och från huvudstaden Quito, men det är först när du närmar dig staden Latacunga som du till fullo kan andas in den spektakulära vyn.

Berget är 5897 meter högt och även om den inte är tekniskt svår så krävs just stegjärn, isyxa och rep för att nå toppen längs kraterranden. Acklimatiseringen för att nå den respektabla höjden inleds så fort du landar på Quitos flygplats. Huvudstaden ligger på knappt 3000 meter och direkt så börjar kroppen producera fler röda blodkroppar för att anpassa sig till den tunna luften.

Cotopaxi räknas till ett av de vackraste och mest bildsköna bergen på vår jord. Längs hedarna, innan glaciären tar vid, betar alpackor och hästar med sina herdar, oftast klädda i färgrika ponchos. En syn lika tidlös som bergen de befinner sig. Landskapet är enormt, och svårfångad i sin utbredda skönhet, utmaningen som väntar dig är i proportion med allt det vackra som omger dig, här får man inget gratis. Men belöningen längs färden och den slutgiltiga toppen på världens näst högsta aktiva vulkan är både omskakande och oförglömlig.

 

Kommentarer inaktiverade.