• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?

Cotopaxi är välsignad med flest soldagar ut av alla berg i de Ecuadorianska Anderna. De bästa månaderna för vandring och klättring är juni-juli och december-januari. Men du kan uppleva bergen året runt även om risken för dåligt väder är som störst under februari till maj.

Hur tar jag mig dit?

Du tar dig enklast och billigast till Riobamba via lokal buss. Den avgår från busstationen som ligger en halvtimmes taxiresa från centrala Quito. Bussresan tar 4 timmar och kostar ca 6 USD. Just bussnätet är väl utbyggt i Ecuador och det smidigaste och mest ekonomiska färdsättet för att ta sig runt i landet.

 

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrots-organisationer och företag som på något sätt bedriver en verksamhet som förbättrar det samhälle och den miljö som vi och dem verkar i.

Alla våra resor är designade för att ha så låg påverkan på miljön som möjligt. Våra samarbetspartner har alla en ekologisk inriktning med hållbar turism och vi arbetar också i nära samarbete med Ecuadors ursprungsbefolkning. Läs mer om våra andra fantastiska äventyr och volontärresor i bland annat Amazonas där du har möjlighet att besöka några av de ursprungliga indianstammarna som fortfarande lever efter urgamla seder och bruk.

Våra guider och bärare på våra klättringexpeditioner har alla mång-årig erfarenhet av högaltituda expeditioner och sätter alltid säker-heten i främsta hand. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

 

Ansvarsfull turism

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.

En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma.

I Ecuador och framförallt i bergsregionerna där många tusen vandrare passerar varje år är avskogning det absolut största miljöproblemet. I höglandet så har nästan all skog avverkats med jorderosion som följd. De sista resterna av skogen finns endast bevarad i privata naturreservat. Alla våra resor är designade för att ha minsta möjliga påverkan på miljön.

Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sin resa i Ecuador och Anderna för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

 

  • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
  • Ta med dig en vattenflaska som tål kokande vatten, så slipper du köpa plastbuteljer. Lägger du dessutom i en vattendecificerings-tablett så är du säker.
  • Ta bort din flygtag från ryggsäcken direkt när du landar, man hittar många pappersbitar längs lederna.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Ta med dig allt som du släpar upp!
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.

 

Kommentarer inaktiverade.