• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Världens mäktigaste regnskog, Kitchwastammen och ett magiskt djurliv”

Amazonas, eller jordens lunga, som den också kallas, är världens största regnskog. Detta väldiga regnskogsbäcken breder ut sig längs större delen av den sydamerikanska kontinenten, och inkluderar nio länder med en total yta på 7 miljoner kvadratkilometer. Regnskogen producerar ca 20 % av jordens syre, och man tror att hälften av alla arter på jorden är representerade på denna unika plats.

Vår djungellodge i Ecuador är belägen knappt tre timmar österut från den lilla staden Coca, i Yasuni nationalpark, längs Rio Napas flodbankar. Floden är en biflod till världens största, Amazonasfloden, och slingrar sig hela vägen bort mot Perus gränser.

Yasuni nationalpark är tillsammans med Corcovado i Costa Rica den plats på jorden med den biologiskt rikaste mångfalden. Förutom en helt unik flora och fauna så lever fortfarande några av Ecuadors ursprungsbefolkningar som man har gjort sedan tidernas begynnelse, djupt inne i den täta djungeln. Den lodge som du kommer att bo i drivs och ägs av Kitchwa-stammen och är Ecuadors till antalet största ursprungsfolk med drygt två miljoner medlemmar. Platsen som du kommer befinna dig på är en av de allra vackraste som den ecuadorianska djungeln kan erbjuda. Belägen mitt i en explosion av grönska längs en av Rio Napas flodkanaler, miltals från betong och människoväsen. Här hörs enbart cikadorna, bönsyrsor, en handfull olika primater och kvittret från ett oräkneligt antal fågelarter. Ett paradis i den största av världens regnskogar.

Under din resa så kommer du att bekanta dig med Kitchwa-stammens kultur, och hur de anpassar sin vardag för att leva i balans med naturen och dess omgivning. De strävar inte efter att leva ekologiskt hållbart, de MÅSTE leva så! De lever av vad naturen kan ge dem, och ser till att det som rycks upp föds på nytt.

Detta är förutom ett fantastiskt vildmarksäventyr, också en superb lektion i vad naturens mångfald och rikedom kan ge oss.

Så följ med till Kitchwaland, följ med till Amazonas, fem dagar som du aldrig kommer att glömma, en resa för livet.

 

Kommentarer inaktiverade.