• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?

Du kan åka till Amazonas året runt, men det faller oftast mer nederbörd mellan mars till juli. Men klimatförändringarna har gjort vädret svårberäkneligt och du kan förvänta dig spridda skurar året runt. Temperaturen brukar ligga mellan 25-35 grader med en luftfuktighet på ca 70-80 %.

 Hur tar jag mig dit?

Det lättaste sättet att ta sig till Coca är att flyga från Quitos flygplats. Här går direktflyg och resan tar ca 35 min. Vi kan boka flyg vid önskemål och priset brukar ligga på ca 200 USD tur och retur. Det går också bussar från Quito till Coca, var dock beredd på en lång men intressant resa över Andernas bördiga bergspass som brukar ta ungefär nio timmar.

 Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrotsorganisationer och företag som på något sätt bedriver en verksamhet som förbättrar det samhälle och den miljö som vi och dem verkar i.

Alla våra resor är designade för att ha så låg påverkan på miljön som möjligt. Våra samarbetspartner har alla en ekologisk inriktning med hållbar turism och vi arbetar också i nära samarbete med Ecuadors ursprungsbefolkning. Lodgen som du kommer att bo på ägs och drivs av en lokal Kitchwastam och all vinst går tillbaka till deras community för utveckling av bland annat skola och sjukvård.

 

Ansvarsfull turism

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.

En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma.

I Ecuador och framförallt i Amazonas så har stora olje och skogsföretag orsakat allvarliga miljöproblem med främst avskogning av den livsviktiga men sårbara regnskogen som följd. Man tror att ca 17 % av den ursprungliga regnskogen har försvunnit och det har orsakat stora förändringar i både klimat men också för ett flertal djurarter som är allvarligt hotade på grund av att deras naturliga habitat har krympt.

Alla våra resor är designade för att ha minsta möjliga påverkan på miljön. Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sin resa i Ecuador och Amazonas för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

 

  • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
  • Ta med dig en vattenflaska som tål kokande vatten, så slipper du köpa plastbuteljer. Lägger du dessutom i en vattendecificerings-tablett så är du säker.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Ta med dig allt som du släpar med dig!
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.

Kommentarer inaktiverade.