• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

Dag 1:

Din resa börjar med en 35 min lång flygtur från Quito till den lilla oljestaden Coca som är belägen längs Rio Napas flodbädd. En av våra representanter kommer att möta upp dig på Cocas flygplats och hjälpa dig med bagage och transport. När du väl landat i Coca så kommer vi att åka direkt till vår båt som väntar nere vid hamnen. Vi färdas med en motoriserad kanot i ca 2,5 timme längs floden, därefter väntar en kortare vandring inne i djungeln, innan vi paddlar i ca 20 min den sista etappen genom pittoreska flodkanaler i mörk och tät regnskog. Under färden så kommer vår lokala engelskspråkiga guide att berätta en del om den unika natur och plats som du befinner dig i, världens mäktigaste regnskog, det mytomspunna Amazonas! Du kommer också, innan du nått själva lodgen, att få stifta bekantskap med en del av det djurliv som existerar här. När vi anländer så kommer du att bli serverad en välkomstdrink och lite lättare tilltugg, innan du gör dig hemmastadd i din lodge.

Senare på eftermiddagen så kommer vi att ta en kortare kanottur längs Amazonas slingrande floddelta och vi kommer att få se massvis med exotiska fåglar och en otrolig flora. När vi återvänder till vår lodge så kommer du att bli serverad en trerätters middag, och innan du spenderar den första natten under djungels himlavalv, så kommer vår guide att informera om nästkommande dag. Om du inte är redo för läggdags så finns det även en fullt utrustad bar och ett underbart loungeutrymme med fantastisk utsikt över vattnet och den mäktiga djungeln.

 

DAG 2:

Vakna upp till ljudet av bönsyrsor, cikador, ett oräkneligt antal fågelarter och om du har tur, skrikapor eller någon annan av de primater som lever här. Vi börjar dagen tidigt med en härlig frukost, sedan sätter vi oss i kanoten igen och paddlar ca 10 minuter, sedan en kort vandring i regnskogen innan vi når det 36 meter höga utkikstornet. Här har du en unik möjlighet att skåda amazonas trädtak från ovan. Det är en fantastisk syn, där djungeln breder ut sig miltals och åter miltals i alla dess väderstreck. Vi har chansen att få se papegojor, tukaner, kolibrier, sengångare och olika aparter som alla väcker regnskogen till liv i den tidiga morgontimmen. Under vår vandring tillbaka så kommer din kunniga guide att berätta mer om den flora som växer och frodas här.

Efter lunch och ett par timmars vila i hängmattan så kommer vi att ta oss till vår djungelcamp! Den är belägen ca 1,5 timme från huvudlodgen och vi färdas först åter genom Rio Napas slingrande flodkanaler, innan vi fortsätter djupt in i den täta djungeln. Det här är en svårslagen vildmarksupplevelse mitt i amazonas frodigaste vegetation. Campen består av trähyddor med öppningar i båda ändar och med ett permanent tält under taket. Här finns både kök, dusch och toalett. Vill man verkligen uppleva och andas in Amazonas energi och vitalitet på så nära håll man kan komma så är detta den rätta platsen att vistas på.

Vi avslutar dagen med en trerätters middag och en sista titt på den stjärnbeströdda himlen innan vi kryper in i våra tält.

 

DAG 3:

Vakna upp till inget annat än ljudet av djungeln som omringar dig och alla dina sinnen. Börja dagen med tidig frukost innan vi besöker en av de närliggande Kitchwabyarna. Här får vi lära oss hur de lever, om deras kultur och hur deras roll gentemot naturen har spelat en avgörande roll för deras överlevnad. Vi kommer att få en rundvandring längs det lilla samhället där vår guide bland annat berättar om vilka grödor de använder och hur de nyttjas. Vi kommer också att få provsmaka några av dessa delikatesser.

Vi återvänder till vår camp lagom till lunch.

På eftermiddagen så ger vi oss ut och fiskar och om vi har tur så kommer vi att få se en Cayman, en reptilart som är närbesläktad med krokodilen och som kan bli upp mot sex meter lång. De är dock inte farliga men en fascinerande djurupplevelse. När mörkret har fallit och vi återvänder så kommer vi att se hundratals eldflugor som lyser längs sjögräset.

Vi avslutar dagen med middag i djungeln.

 

DAG 4:

Idag så inleder vi dagen med en lång vandring djupt in i Amazonas exotiska djungel. Tillsammans med vår guide så får vi möjlighet att se och upptäcka några av djungelns dolda hemligheter. Din guide kommer att berätta mer om dess flora och fauna under den heta och fuktiga vandringen. Vi återvänder efter några timmar till vår kanot för vidare färd tillbaka till vår lodge där vi intar lunch och åter gör oss hemmastadda i våra bekväma lodger där vi kommer spendera sista natten. Under eftermiddagen så gör vi en kort vandring längs en av de många leder som är anslutna till lodgen. Passa på att upplev världens största regnskogskomplex på nära håll en sista gång.

Vi avslutar sista kvällen med middag och kanske någon avslutande drink i baren för att fira några fantastiska dagar på denna magiska plats i världens mäktigaste regnskog.

 

DAG 5:

Efter frukost så är det dags att ta farväl av Amazonas och dina guider under den här unika upplevelsen. Färden tillbaka till Coca tar ca 2,45 timme och vi beräknas vara tillbaka ca 10.00.

 

Kommentarer inaktiverade.