• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Molnskog, laguner, färgrika marknader och snötäckta vulkaner”

Om du tittar på kartan över Sydamerika så kommer du oundvikligen att upptäcka att landet tillhör ett av kontinentens allra minsta. Men när du vandrar högt uppe i världens näst största bergskedja så kommer du att upptäcka detta lands storslagenhet och skönhet med dess vidunderliga vyer så långt ögat kan se.

Under den här vandringsresan så kommer vi att upptäcka några av de allra vackraste och oemotståndligaste bergsmiljöerna som de Ecuadorianska Anderna kan erbjuda. Vi kommer under åtta dagar få se och uppleva snötäckta vulkaner, kratersjöar, laguner, bördiga dalgångar och små pittoreska bergsbyar där du kommer att få en smak av den färgrika och livfulla kultur som Ecuadors ursprungsbefolkning äger.

Vår resa inleds från en av Sydamerikas vackraste huvudstäder, Quito, som är dramatiskt belägen på 2800 meter över havet och sedan fortsätter vi söderut mot Quilotoa där vi inleder vår vandring. De första dagarna är relativt lätta och tar oss genom molnskog och gräslandskap och som till slut för oss till områdets kronjuvel, den oemotståndliga Quilotoalagunen som är belägen i Ilinizas nationalpark.

Sedan kör vi söderut mot Chimborazoprovinsens huvudstad, Riobamba som är känd för sina färgrika marknader och det legendariska tåget, Devils nose med sin nervkittlande vindlande bansträckning längs höga bergspass. Staden är omringad av snötäckta vulkaner med landets högsta punkt, Chimborazo, som under en klar dag tornar upp sig ovanför stadens myller. Från Riobamba så ger vi oss in i vulkanernas rike och vandrar längs Mount Carihuairazos sluttningar med fantastiska panoramavyer över Cotopaxi, El Altar och Tunguraha. Under vår vandring så kommer du även att stöta på lamadjur och den närbesläktade Vicunas, samt en unik flora i denna högalpina miljö. Sista dagen så kommer vi att närma oss Chimborazo med utmärkt utsikt över dess mäktiga glaciärprydda topp som sträcker sig 6310 meter upp mot himlen. Detta är en spektakulär vandringsresa som  till viss del är krävande men som de allra flesta med en hyfsat bra kondition kan genomföra. Så packa ner din poncho och andas in en av världens vackraste och mest storslagna bergsmiljöer, de mäktiga Anderna!

 

Kommentarer inaktiverade.