• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: QUITO TILL QUILOTOA LOOP, 2950 m

Du kommer att bli hämtad på ditt hotell i Quito 08.30 och vi kör söderut i ca 2,5 timme mot Cotopaxi nationalpark tills vi når Cerros Guinopanapasset där vi kommer ha en fin vy över hela området. Vi fortsätter en liten bit till för att nå vår startpunkt innan vi påbörjar vår tretimmars vandring. Från Paramo högland så vandrar vi igenom molnskog för att till slut nå Isinlivi, en liten by i ett avlägset område av Anderna på 2950 meter. Här slår vi läger och övernattar i en enkel men mysig bergslodge.

Lunch och middag ingår.

 

DAG 2: QUILOTOA LOOP (Isinlivi-Chugchilan), 3200 m

Efter en härlig frukost i den vackra bergsmiljön så fortsätter vi vår vandring mot Chugchilan, en annan vacker liten by i de Ecuadorianska Anderna, här har du en fantastisk utsikt över det vidsträckta landskapet. Vi inleder med att passera Toachi Canyon förbi Toachifloden och sedan fortsätter vi längs en led som tar oss till den lilla andiska byn som är känd för sin satsning på ekoturism. Vandringen tar ca 5 timmar och förutom underbara naturmiljöer så får du också en chans att få uppleva det vardagliga livet på den Ecuadorianska landsbygden.

Övernattning på Mama Hilda Hostel i Chugchilan.

Frukost, lunch och middag ingår.

 

DAG 3: QUILOTOA LOOP (Chugchilan-Riobamba), 3900 m

Vi lämnar Chugchilan och vandrar upp mot kraterranden på Quilotoa. Det är en relativt tuff stigning som tar oss ca 5-6 timmar innan vi når toppen. Här har du en vidunderlig utsikt över Cuilotoalagunen och dess ständigt skiftande färger. Vi njuter av både utsikt och lunch innan vi återvänder neråt mot byn som har gett denna vandring dess namn, Quilotoa. Har vi gott om tid så gör vi ett besök hos en av de lokala Tiguamålarna. Därefter så väntar vår chaufför som tar oss vidare till Riobamba, Chimborazoprovinsens huvudstad.

Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba.

Frukost och lunch ingår.

 

DAG 4: VILODAG I RIOBAMBA, 2750 m

Idag så har du en heldag i provinshuvudstaden Riobamba, där du har möjlighet att upptäcka staden och njuta av de omgivande bergen och kullarna. Shoppingutbudet är stort, främst på stadens färgrika marknader, och du kan bland annat hitta äkta traditionella tygstycke, hattar, ponchos och smycken tillverkade av Cachafolket. Du kan också ägna dagen åt att åka en tur med den världsberömda och hisnande ”Devils nose”-tåget. Här finns också ett brett utbud av restauranger.

Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba.

Frukost ingår.

 

DAG 5: VULKANTREKKING, 3830 m

Vi lämnar vårt hotell 09.00 och fortsätter norrut med bil i ca en timme till byn Tisaleo, som ligger belägen nordöst om Mount Carihuairazo på 3300 meter. Här börjar dagens vandring och första partiet oss igenom San Antonio Paramo högland och den vackra Salasacadalen. Efter ca 5 timmar så når vi vårt läger mitt i hjärtat av Anderna där vi slår upp våra tält och njuter av den spektakulära miljön som omger oss.

Övernattning i tält. Frukost, lunch och middag ingår.

 

DAG 6: VULKANTREKKING, 4270 m

Inte var morgon man kikar ut genom en tältöppning och skådar Andernas mäktiga natur! Efter frukost så vandrar vi upp till ett pass på 4270 meter, och om vädergudarna är snälla mot oss så har vi en fin vy över Cotopaxi, Tunguraha, El Altar och Carihuairazo. Vi fortsätter neråt längs dalen, genom Paramos of Hatillo på 3600 meter och sedan in i Carboneriadalen innan vi når vår andra campingplats på 3885 meter, precis vid foten av Mount Carihuairazo, där vi slår läger. Här har du framförallt en vacker utsikt över Carihuairazos Mocha peak.

Övernattning i tält. Frukost, lunch och middag ingår.

 

DAG 7: VULKANTREKKING, 4500 m

Idag så vandrar vi längs Mount Carihuairazos sydflank. Vi inleder med en skarp stigning upp till 4500 meter innan vi fortsätter neråt till 4200 meter där vi har en god chans att få se Lamadjur och den närbesläktade Vicunas. Vi kommer också få stifta bekantskap med en unik flora innan vi passerar Cocha Negralagunen. Efter fem timmars vandring så kommer vi att nå det lilla samhället Mechahuasca, som till största delen befolkas av Ecuadors ursprungsbefolkning.

Vi övernattar här i en enkel stuga.

Frukost, lunch och middag ingår.

 

DAG 8: VULKANTREKKING (Mechahuaca-Riobamba), 4800 m.

Sista dagen i magiska Anderna! Efter frukost så fortsätter vi från Mechahuaca längs nordflanken på Ecuadors högsta berg, Chimborazo som sträcker sig 6310 meter upp mot skyn. Det här är ett ökenliknande område med massor av Vicunas som går och betar i den sparsamma vegetationen. Detta är ett av de bästa platserna att njuta av vulkanens snötäckta glaciär. Efter ca 6-7 timmars vandring längs den led som kallas Murallas Rojas, så når vi till slut Carrelhyttan på 4800 meter där vår förare står och väntar på oss och som kommer ta oss tillbaka till Riobamba. Vila upp er i staden, njut och reflektera av ett fantastiskt autentiskt bergsäventyr mitt i hjärtat av de Ecuadorianska Anderna.

Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba.

Frukost och lunch ingår.

Kommentarer inaktiverade.