• Senaste nytt

PRAKTISKT

Hur tar jag mig dit?

När du landar på Quitos flygplats så blir du hämtad av en av landofhopes samarbetspartners som kör dig till ert hotell i huvudstaden (San Francisco de Quito). Färden tar ca en timme och vi arrangerar all form av transport för våra resenärer under resan.

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrotsorganisationer och företag.  Våra guider och bärare har alla mångårig erfarenhet av högaltituda expeditioner och sätter alltid säkerheten i främsta hand. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

Ansvarsfull turism

Att resa är ett både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär. En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma. Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sin resa i Ecuador för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt. Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.

  • Ta bort din flygtag från väskan direkt när du landar. Det finns för många sådana som ligger och skräpar på marken, framförallt under den första dagen.
  • Be guiden att koka vatten och häll över i din flaska istället för att köpa plastflaskor längs rutten.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Ta med dig allt som du släpar upp!
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.

Kommentarer inaktiverade.