• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: ANLÄNDER TILL QUITO

Du kommer att bli hämtad på flygplatsen utanför Quito för vidare transfer till San Francisco de Quito i de centrala delarna av huvudstaden. Njut av Ecuadors vackert belägna huvudstad och låt kroppen långsamt acklimatisera sig till den tunna luften. Frukost ingår.

DAG 2: QUITO TILL QUILOTOA LOOP, 2950 m

Du kommer att bli hämtad på ditt hotell i Quito 08.30 och vi kör söderut i ca 2,5 timme mot Cotopaxi nationalpark tills vi når Cerros Guinopanapasset där vi kommer ha en fin vy över hela området. Vi fortsätter en liten bit till för att nå vår startpunkt innan vi påbörjar vår tretimmars vandring. Från Paramo högland så vandrar vi igenom molnskog för att till slut nå Isinlivi, en liten by i ett avlägset område av Anderna på 2950 meter. Här slår vi läger och övernattar i en enkel men mysig bergslodge. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 3: QUILOTOA LOOP (Isinlivi-Chugchilan), 3200 m

Efter en härlig frukost i den vackra bergsmiljön så fortsätter vi vår vandring mot Chugchilan, en annan vacker liten by i de Ecuadorianska Anderna, här har du en fantastisk utsikt över det vidsträckta landskapet. Vi inleder med att passera Toachi Canyon förbi Toachifloden och sedan fortsätter vi längs en led som tar oss till den lilla andiska byn som är känd för sin satsning på ekoturism. Vandringen tar ca 5 timmar och förutom underbara naturmiljöer så får du också en chans att få uppleva det vardagliga livet på den Ecuadorianska landsbygden. Övernattning på Mama Hilda Hostel i Chugchilan. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 4: QUILOTOA LOOP (Chugchilan-Riobamba), 3900 m

Vi lämnar Chugchilan och vandrar upp mot kraterranden på Quilotoa. Det är en relativt tuff stigning som tar oss ca 5-6 timmar innan vi når toppen. Här har du en vidunderlig utsikt över Cuilotoalagunen och dess ständigt skiftande färger. Vi njuter av både utsikt och lunch innan vi återvänder neråt mot byn som har gett denna vandring dess namn, Quilotoa. Har vi gott om tid så gör vi ett besök hos en av de lokala Tiguamålarna. Därefter så väntar vår chaufför som tar oss vidare till Riobamba, Chimborazoprovinsens huvudstad. Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba. Frukost och lunch ingår.

DAG 5: VILODAG I RIOBAMBA, 2750 m

Idag så har du en heldag i provinshuvudstaden Riobamba, där du har möjlighet att upptäcka staden och njuta av de omgivande bergen och kullarna. Shoppingutbudet är stort, främst på stadens färgrika marknader, och du kan bland annat hitta äkta traditionella tygstycke, hattar, ponchos och smycken tillverkade av Cachafolket. Du kan också ägna dagen åt att åka en tur med den världsberömda och hisnande ”Devils nose”-tåget. Här finns också ett brett utbud av restauranger. Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba. Frukost ingår.

DAG 6: VULKANTREKKING, 3830 m

Vi lämnar vårt hotell 09.00 och fortsätter norrut med bil i ca en timme till byn Tisaleo, som ligger belägen nordöst om Mount Carihuairazo på 3300 meter. Här börjar dagens vandring och första partiet oss igenom San Antonio Paramo högland och den vackra Salasacadalen. Efter ca 5 timmar så når vi vårt läger mitt i hjärtat av Anderna där vi slår upp våra tält och njuter av den spektakulära miljön som omger oss. Övernattning i tält. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 7: VULKANTREKKING, 4270 m

Inte var morgon man kikar ut genom en tältöppning och skådar Andernas mäktiga natur! Efter frukost så vandrar vi upp till ett pass på 4270 meter, och om vädergudarna är snälla mot oss så har vi en fin vy över Cotopaxi, Tunguraha, El Altar och Carihuairazo. Vi fortsätter neråt längs dalen, genom Paramos of Hatillo på 3600 meter och sedan in i Carboneriadalen innan vi når vår andra campingplats på 3885 meter, precis vid foten av Mount Carihuairazo, där vi slår läger. Här har du framförallt en vacker utsikt över Carihuairazos Mocha peak. Övernattning i tält. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 8: VULKANTREKKING, 4500 m

Idag så vandrar vi längs Mount Carihuairazos sydflank. Vi inleder med en skarp stigning upp till 4500 meter innan vi fortsätter neråt till 4200 meter där vi har en god chans att få se Lamadjur och den närbesläktade Vicunas. Vi kommer också få stifta bekantskap med en unik flora innan vi passerar Cocha Negralagunen. Efter fem timmars vandring så kommer vi att nå det lilla samhället Mechahuasca, som till största delen befolkas av Ecuadors ursprungsbefolkning. Vi övernattar här i en enkel stuga. Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 9: VULKANTREKKING (Mechahuaca-Riobamba), 4800 m.

Sista dagen i magiska Anderna! Efter frukost så fortsätter vi från Mechahuaca längs nordflanken på Ecuadors högsta berg, Chimborazo som sträcker sig 6310 meter upp mot skyn. Det här är ett ökenliknande område med massor av Vicunas som går och betar i den sparsamma vegetationen. Detta är ett av de bästa platserna att njuta av vulkanens snötäckta glaciär. Efter ca 6-7 timmars vandring längs den led som kallas Murallas Rojas, så når vi till slut Carrelhyttan på 4800 meter där vår förare står och väntar på oss och som kommer ta oss tillbaka till Riobamba. Vila upp er i staden, njut och reflektera av ett fantastiskt autentiskt bergsäventyr mitt i hjärtat av de Ecuadorianska Anderna. Övernattning på Hostal Rincon Aleman i Riobamba. Frukost och lunch ingår.

DAG 10: TRANSFER TILL QUITO

Idag så åker vi tillbaka mot huvudstaden och vårt hotell, San Francisco de Quito och spenderar en ledig dag innan vårt äventyr fortsätter vidare till de mytomspunna Galapagosöarna. Ecuadors huvudstad Quito är vackert belägen mellan Andernas bergskedja och vid foten av vulkanen Guagua Pichincha. Förutom att Quito har en spektakulär lokalisation, så finns också mycket att se och göra i den livliga staden. Här kan man strosa runt i den historiska delen, besöka kända kyrkor och museum och handla vackra hantverk.

DAG 11: QUITO TILL GALAPAGOSÖARNA

Tidigt på morgonen så kommer vi att flyga från Quito till Baltra flygplats på den lilla ön med samma namn. Observera att ni under era dagar på Galapagos reser tillsammans med en grupp på högst sexton personer. Det är extremt dyrt med privata grupper på ön och de allra flesta resor koordineras av den ecuadorianska turistmyndigheten för att minimera påverkan på den känsliga floran och faunan. Här väntar vår representant på dig och vi fortsätter därefter via en kort båttur till Puerto Ayora och Santa Cruz island. Efter lunch så tar vi en allmän expressbåt till Isabela, Galapagosarkepelagens största ö. Efter tre timmar når vi ön, och under eftermiddagen så så kommer bland annat att besöka Flamingolagunen, ett stort parningsområde för fågelarten. Isabela är ett vulkaniskt och geologiskt mecka med en flora och fauna som inte existerar någon annanstans på jorden. Här finns fler landsköldpaddor än på någon av de andra öarna och i vattnet som omringar ön lever mängder med olika val och delfinarter.

DAG 12: ISABELA ISLAND

Efter frukost så färdas vi längs ett vulkaniskt paradis där vi till slut når den 1490 meter höga vulkanen Sierra Negra. Vi vandrar längs sluttningarna i ungefär fyrtiofem minuter, därefter fortsätter vi den sista etappen på hästryggen tills vi når den spektakulära kraterranden. Vår kunniga guide berättar om vulkanens uppkomst och geologiska historia.  Utsikten är minst sagt slående med den gigantiska kratern som breder ut sig framför våra ögon. Detta är en av Galapagosöarnas mest aktiva vulkaner och du kommer förmodligen kunna se hur det pyr av rykande svavel nere i den djupa kratern. Vi kommer också att besöka vulkanen Chico.  Vandringarna är ganska krävande så det kommer kännas bra när vi återvänder till vårt hotell för vidare transfer Cocha Perla, en underbar liten vik där du kan svalka dig och som har perfekt snorkelvatten där du kan upptäcka en mängd olika färgrika fiskarter, havssköldpaddor och koraller. Vi återvänder därefter till vårt hotell på Isabela för middag och övernattning.

 DAG 13: ISABELA ISLAND

Vi inleder dagen med att hoppa på en liten expressbåt för en expediton till Tintoreras islet. Tintoreras är namnet på en vitnosad haj som ofta vilar på botten av det lugna vattnet. Vi kommer också kunna skåda Galapagospingviner, sjölejon och havsköldpaddor. Ni kommer också att ha möjlighet att upptäcka havsleguaner som förflyttar sig med långsamma rörelser mellan sanden och vattnet. Denna förhistoriska art som kan bli uppemot en och en halv meter med svans, existerar endast på Galapagosöarna och är den enda ödlan som lever i havet. Efter vandringen så har vi gott om tid för att bada och snorkla i någon av de små vikarna. Vi återvänder till hotellet för lunch och fortsätter sedan med ett besök på den världsberömda jättesköldpaddans parningscenter på Isabela! Senare så gör vi ett besök på Muro de las Lagrimas, tårarnas vägg, en vägg byggd av fångar som levde här mellan 1946 till 1959 när Isabela var en fångkoloni. På vägen tillbaka så stannar vi till vid en spektakulär lavatunnel innan vi till slut når vårt hotell.

DAG 14: ISABELA TILL SANTA CRUZ

Vi fortsätter vår Galapagosodyssé med ta en expressbåt till Puerto Ayora och Santa Cruz. Vi slingrar oss uppåt längs öns högland där vi kommer att få stifta bekantskap med ett av de djur som har blivit synonymt med hela ögruppen, den fascinerande och mäktiga jättesköldpaddan. Här kommer vi att få uppleva den i sin naturliga miljö. Vi fortsätter vidare mot Puerto Ayora för lunch. På eftermiddagen så besöker vi det berömda Charles Darwin centrat där vi får lära oss hur man arbetar för att skydda de unika men hotade djurarterna.

DAG 15: GALAPAGOS TILL QUITO

Vi startar dagen tidigt för färd tillbaka mot Baltra och flygplatsen. På vägen så stannar vi för ett besök längs en tvillingkrater som skapats genom en kollaps av jordskorpan, och där man kan se hur lavan flytit fram över marken. Därefter återvänder vi till Baltra flygplats, säg farväl till en av de mest magiska platser på moder jord, och hälsa inlandet åter. Vi landar på Quitos flygplats för vidare transport till vårt hotell, San Francisco de Quito.

DAG 16: QUITO

Njut och reflektera över några minnesvärda dagar i den ecuadorioanska huvudstaden. Strosa runt på marknader, gör ett besök på “La Ronda”, den gamla pittoreska stadsdelen som är belägen bara något kvarter från ert hotell eller beskåda en av latinamerikas allra vackraste kyrkor. Vill ni se staden från ovan så kan man ta den berömda linbanan vid foten av vulkanen Pichincha, upp till Cruz Loma på 4270 meter.

Kommentarer inaktiverade.