• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?

Ecuador har ett oförutsägbart klimat och det kan variera en hel del beroende på var man befinner sig. Men den mest utmanande tiden brukar vara mellan mars till juni då nederbördsmängderna kan vara rikliga. De övriga månaderna har oftast ett jämt klimat med temperaturer mellan 25-30 grader. Det är svalare uppe vid de högsta bergspassen och fuktigt och varmt i de nedre låglänta regnskogsområdena.

                  

Hur tar jag mig dit?

Flyg till Quito. Därefter så samlas vi på en bestämd mötesplats i de centrala delarna. Detta kommer du att få mer information om när du bokat in resa. Sedan är det bara att njuta av äventyret!

 

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrotsorganisationer och samarbetspartners.

Alla våra resor är designade för att ha så låg påverkan på miljön som möjligt. Våra samarbetspartner har alla en ekologisk inriktning med hållbar turism och vi arbetar också i nära samarbete med Ecuadors ursprungsbefolkning. Läs mer om våra andra fantastiska äventyr och volontärresor i bland annat Amazonas där du har möjlighet att besöka några av de ursprungliga indianstammarna som fortfarande lever efter urgamla seder och bruk.

Guiderna på våra cykelexpeditioner har alla mångårig erfarenhet av både högexpeditioner och utmanande terräng och sätter alltid säker-heten i främsta hand. En del har även arbetat som cykelguider i Europa samt tävlat på internationell nivå i främst downhill. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

 

Ansvarsfull turism

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.

En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma.

I Ecuador och framförallt i bergsregionerna där många tusen besökare passerar varje år är avskogning det absolut största miljöproblemet. I höglandet så har nästan all skog avverkats med jorderosion som följd. De sista resterna av skogen finns endast bevarad i privata naturreservat. Alla våra resor är designade för att ha minsta möjliga påverkan på miljön.

Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sitt cykel och vandringsäventyr i Ecuador för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

 

  • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
  • Ta med dig en vattenflaska som du kan fylla på efterhand. Vi tillhandahåller stora dunkar med rent vatten. Så slipper du köpa plastflaskor.
  • Ta med dig allt som du släpar med dig.
  • Behöver du utföra ett större behov, förflytta dig en bit från leden, gräv sedan ner både papper och exkrementer i marken.
  • Handla ALDRIG souvenirer, kläder eller andra produkter som är gjorda av hotade eller skyddade djurarter.
  • Respektera att de människor du möter kommer från en annan kultur, visa respekt även om ni till fullo inte förstår varandra. Bär med dig en vilja att försöka förstå din medmänniska.
  • Om du inte behärskar spanska, lär dig några fraser. De flesta i Ecuador talar ingen engelska.
  • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.

 

Kommentarer inaktiverade.