• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Paddla kayak på Lake Arenal och forsränning i Guanacaste”


Det här äventyret erbjuder en fantastisk möjlighet att kombinera både kayakpaddling och forsränning under samma resa. Och miljön som du kommer att befinna dig under tiden är ganska svårslagen. Under resan så kommer du att på nära håll få bevittna en av de mest aktiva vulkanerna i världen, Arenal.1968 så fick vulkanen ett massivt utbrott som totalförstörde tre byar och 80 människor fick sätta livet till när rykande lava och svart aska sprutade ut från den konformade toppen och lade sig som ett täcke i den tidigare gröna dalgången. 45000 boskap dog när stora delar av deras betesmarker ödelades. Än i dag så fortsätter den, nästan dagligen, att kasta ut sitt innandöme upp i luften, och under en molnfri dag så är det en spektakulär syn att bevittna dessa naturens krafter.Vi kommer att befinna oss på ett säkert avstånd från vulkanen men vyn från Lake Arenal, den intilliggande sjön, är i det närmaste perfekt när vi långsamt skär genom det lugna vattnet med våra kayaker.

Sedan fortsätter äventyret västerut mot Tenorio floden i Guanacaste-provinsen och vidare mot Cucaracho floden där klass tre och fyra forsar kommer att testa våra nerver i ett härligt nerkittlande forsränningsäventyr! Vid Cucaracho floden så kommer du att ha ännu en oförglömlig fond som bakgrund, vulkanen Rincon de la Vieja, också den en aktiv vulkan som fick sitt senaste utbrott 1997. I dagsläget så är den lugn och utgör ingen fara för din säkerhet men vi uppdaterar oss såklart om läget skulle ändras.

Naturen och djurlivet som du kommer att få uppleva under de här tre dagarna är minst sagt exotisk. Förutom det dramatiska landskapet med rykande vulkaner, otämjda forsar som vrålar ner för bergssluttningarna, den grönsprängda regnskogen så kommer du också att få bevittna ett otroligt djurliv med spindelapor, skrikapor, reptiler, tropiska fågelarter och många andra förunderliga varelser. Det här är ett äventyr som bjuder på en sällsam mix av magiska naturupplevelser, skön avkoppling och underbart härlig kayak och forsränningsaction!!

 

Kommentarer inaktiverade.