• Senaste nytt

PRAKTISKT

När kan man åka?

Kayakpaddling på lake Arenal och forsränning på Tenorio och Cucaracho floderna är en året runt aktivitet, men är du en riktig raftingentusiast så rekommenderar vi att du åker under regnperioden, mellan juni-okober, då vattnet är som vildast och mest utmanande.

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrots-organisationer och företag som på något sätt bedriver en verk-samhet som förbättrar det samhälle som vi verkar i.

Våra äventyrsresor i Costa Rica har flera icke vinstdrivande sidoprojekt med inriktning på miljö, och hållbar turism. Här följer några exempel på olika områden som vår samarbetspartner i Costa Rica arbetar aktivt med för att förbättra miljön och dess invånare:

 • Via finansiering från bland annat turism så har man köpt upp över 2000 hektar regnskog som garanterar bevaring och skydd för den ursprungliga floran och faunan.
 • 2011 så översteg man antalet nyplanterade träd till över 50 000.
 • Kulturellt och ekonomiskt utbyte med Costa Ricas urinvånare.
 • Bidragit med två hälsokliniker i otillgängliga och fattiga bergsområden, ett i Santa Marta och ett annat i San Isidro de Dota.
 • Ansvarig för utbildningsprogram i skolor med inriktning på miljö och miljörelaterade frågor.

Våra guider och bärare har alla mångårig erfarenhet av raftingexpeditioner, främst i Costa Rica men även i andra delar av världen och sätter alltid säkerheten i främsta hand. Alla som vi samarbetar med är försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

Ansvarsfull tursim

Att resa är både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär.

En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder. Denna grundregel kan man såklart adaptera även i sin vardag här hemma.

Nedan följer några praktiska tips som man bör tänka på under sin äventyrsresa i Costa Rica för att resan ska ha så låg verkningsgrad på miljön och dess omgivning som möjligt.

 

 • Om du ser skräp liggandes på marken, var snäll och ta upp det, och be dina vänner och följeslagare att göra likadant.
 • Du kommer med all säkerhet att få se en hel del vilda och exotiska djur under din vistelse i Costa Rica. Håll dig på lämpligt avstånd för att inte utsätta dem för stress eller risk för sjukdomar.
 • Om du väljer att åka ut på en delfintur, beundra dem från båten, hoppa inte i vattnet.
 • Ta med dig allt som du har fört med dig under din resa.
 • Kommunicera, integrera och framförallt respektera alla människor och djur som du stöter på under ditt äventyr.
 • Om du åker dit på egen hand, välj din operatör med omsorg. Försäkra dig om att de bidrar med en hållbar ansvarsfull turism som värnar om miljön och dess omgivning.

 

Att tänka på

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av forsränning eller kayakpaddling. Våra guider går noggrant igenom alla säkerhetsföreskrifter och paddlingsteknik innan vi påbörjar vårt äventyr.

Att kunna simma är dock ett krav. Vi rekommenderar också att man har en hyfsad normalfysik, då det emellanåt kan vara ganska krävande paddling under lång tid.

Vi har också en åldersgräns på 14 år.

Tänk på att inte ta med mer än vad du behöver under ditt äventyr. Har du möjlighet att låta övriga saker som du ej behöver på ditt hotell så är vi tacksamma eftersom vi tar med alla resenärers utrustning i en gummibåt till lodgen där vi övernattar.

Kommentarer inaktiverade.