• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: Du kommer att bli hämtad tidigt på morgonen från ditt hotell i Arenal eller närliggande område. Därefter så beger vi oss till Arenal nationalpark och Lake Arenal där vi efter en grundlig teknik och säkerhetsgenomgång från våra kunniga guider sätter oss i våra kayaker. Under fyra timmar och nio kilometer utforskar vi den undersköna omgivningen med den konformade vulkanen som ständig bakgrund. Den höga klara luften och den svala brisen ger ett perfekt klimat, även under de varmaste månaderna.

Känn hur ditt västerländska hjärta lugnar sig, känn friden när du med långsamma armtag skär genom det stillsamma vattnet.

Avsluta dagen med en härlig middag på underbara Volcano lodge.

 

DAG 2: Vårt äventyr fortsätter västerut, mot Tenorio floden, i Guanacasteprovinsen. Idag så väntar 13 km av härligt vilda, otämjda och rytande forsar som definitivt kommer att få upp din puls jämfört med gårdagens lugna kayakfärd.

Precis som under gårdagen så kommer vi att börja med en grundlig teknik och säkerhetsgenomgång, sedan kommer ni att bli tilldelade hjälmar, flytvästar och paddel. Därefter så väntar 2,5 timme med härligt nervkittlande forsränning. Har man aldrig testat det tidigare så är man oftast lite sunt skakig innan, när man väl stiger ur båten igen så är man oftast fast, du har förvandlats till en ”whitewaterjunkie”!

Efter lunch vid Corobici floden så fortsätter vi med bil genom Guanacastes lågland innan vi når vårt hotell i regnskogen nedanför vulkanen Rincon de la Riejas sluttning.

Middag och övernattning på Blue River Resort.

 

DAG 3: När vi i lugn och ro har avnjutit vår frukost och packat ihop våra saker så väntar ännu ett härligt äventyr med klass-3 och 4 forsar längs Cucaracho floden som garanterat kommer att få din puls att stiga. Den här dagen bjuder också på de mest spektakulära naturscenerierna när vi färdas längs tät och tropisk regnskog nedanför sluttningarna på Rincon de la Vieja som tornar upp sig ovanför trädkronorna.

Idag så väntar nästa 20 km och över 70 olika forsar som stormar ner genom detta mäktiga och vackra landskap. Cucaracho är det senaste tillskottet till Costa Ricas imponerande lista av forsränningsfloder i absolut världsklass. Fylld med en komplex flora och fauna så är upplevelsen total när vi tar oss genom den exotiska djungeln, hela vägen ner till den lilla staden Birmania. Blöta, utpumpade men lyckliga så kliver vi av våra gummibåtar och färdas tillbaka till Liberia.

 

Kommentarer inaktiverade.