• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

”Rytande forsar i otämjd djungel”

Pacuare river som slingrar sig från landets centrala delar till den karibiska kusten, rankas som en av världens bästa forsränningsfloder. Och det finns en rad alldeles utmärkta anledningar till den beskrivningen. Först det mest uppenbara, själva floden. Pacuare river bjuder på fantastiska forsar i absolut världsklass med de mest utmanande partierna i det övre segmentet av floden (Upper Pacuare), men också med perfekt vatten i de lägre delarna (Lower Pacuare), för de som är nybörjare.

En annan och kanske minst lika viktig anledning till att Pacuare har blivit så populär bland både amatörer och ”whitewaterjunkies” är den minst sagt spektakulära omgivningen. Forsen dånar ner från Costa Ricas centrala högland, fortsätter neråt genom den vilda tropiska regnskogen, skär genom smala floddalar där måleriska vattenfall kastar sig ut från bergväggarna i våldsamma kaskader. Den fuktiga luften är fylld med fåglar och fjärilar i färgsprakande kulörer. Längs flodbädden, gömd av djungelns täta grönska så skymtar små hyddor från Costa Ricas urbefolkning fram.

Förutom högklassig forsränning så kommer du att få uppleva denna magiska natur genom en guidad vandring där du också har möjlighet att besöka en av dessa byar uppe i bergen.

Ett verkligt paradis för naturälskaren.

En tredje anledning till att våra forsränningsäventyr i Costa Rica är så populära, och som ständigt lyfts fram från våra resenärer, är kvaliteten på våra engelsktalande guider och crew under resan. De har alla mångårig erfarenhet av forsränning, främst från Costa Rica, men en del av dem har även rest världen runt och jobbat som guider på de bästa floderna på andra kontinenter.

Och så har dem också en annan väsentlig sträng på sin lyra, de lagar fantastisk mat! Efter ett vått och adrenalinpumpande äventyr, så känner man sig onekligen välsignad att kunna sätta sig till ett dukat bord och bara blicka ut över den vilda rytande forsen nedanför sina fötter.

Det här är ett äventyr som bjuder på en sällsam mix av magiska naturupplevelser, skön avkoppling och underbart härlig forsränningsaction!!

 

 

Kommentarer inaktiverade.