• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: Du kommer att bli hämtad på ditt hotell av vårt crew i San Jose tidigt under morgonen (06.00). Därefter bär det iväg österut, där vi bland annat passerar den fantastiska nationalparken, Braulio Carillo National Park. Ett par timmar senare anländer vi till vår ”camp” i Siquirres, där vi stannar för en härlig frukostbuffe.

Där passar vi också på att byta om till mer ”raftingvänliga” kläder inför vårt kommande äventyr som startar i San Martin. En timme senare står vi öga mot öga framför den första forsen vid en av Pacuareflodens sandbankar.

Crewet lastar in vår utrustning och vi får de sista säkerhet och teknikinstruktionerna från vår kunniga guide.

Därefter är det dags! Första dagen bjuder på lagom utmanande klass 3-forsar som förutom lite lagom adrenalin i våra ådror också ger oss en möjlighet att njuta av den omgivande regnskogen.

Ett par timmar senare anländer vi till vår nybyggda ekologiska lodge, belägen längs en av dalväggarna. Lodgen som är byggt i enbart förnyelsebart material, försörjs med ren hydroelektrisk energi, dvs vattenkraft, från de närliggande vattenfallen. Rummen är alla rymliga och bekväma med moderna toaletter och varmvatten.

Installera dig, gör en vandring i den exotiska djungeln, sätt dig sedan till bords och se när solen långsamt sjunker ner bakom kullarna samtidigt som du njuter av en härlig middag under stjärnorna i Costa Ricas djungel.

 

DAG 2: Vakna till det surrealistiska ljudet från regnskogens alla invånare, från vattenfallets eviga brus, och solstrålarna som långsamt letar sin genom den täta grönskan. Känn doften av nybryggt Costaricanskt kaffe och börja dagen med en härlig frukostbuffe i vår djungelodge.

Idag så ägnar vi dagen åt att upptäcka den fantastiska omgivning som vi befinner oss i. Vi kommer att vandra in i djungeln, klättra upp med rep längs undersköna vattenfall som kastar sig ut från den sprakande vegetationen, åka ner för densamma (Ja!), bada i naturliga källor och sväva från trädtopp till trädtopp längs med säkrade stålvajrar (så kallade canopy).

Du har också möjlighet att göra ett besök hos Bajo Tigre, ett litet samhälle längs Pacuares sluttningar som hyser ett av Costa Ricas urbefolkningar. Lär dig mer om hur de lever, deras unika kultur och hur de brukar jorden på ett hållbart och ekologiskt sätt.

Alla dessa aktiviteter är såklart frivilliga men vi kan garantera att du kommer att älska det. Våra guider kommer att assistera, instruera och hjälpa dig med allt du behöver. När vi kommer tillbaka så kan man välja att bara ta det lugnt i en av de hängmattor som finns på lodgen eller så fortsätter man att utforska omgivningen på egen hand längs några av de vandringsleder som finns i området. Avsluta dagen på samma sätt som under gårdagen, med en härlig middag under stjärnorna.

 

DAG 3: Vakna till ännu en dag av ljudet från djungelns exotiska toner. Efter frukost så kommer vi att vandra upp längs Pacuareflodens gröna sluttningar, till vårt privata jordbruk och regnskogsprojekt. Vår expertguide kommer under vandringen att berätta om regnskogens unika flora och fauna. När vi kommer till toppen av sluttningen så kan man fortsätta att vandra den sista sträckan, men det finns också möjlighet att rida till vårt center.

När vi är framme så har du möjlighet att plantera ditt eget träd! Du kommer också få en guidad rundtur där du kommer lära dig det mesta om hur ett ekologiskt och hållbart jordbruk fungerar i dessa otillgängliga trakter, samt hur man arbetar för att bevara den ovärderliga regnskogens flora och fauna.

Därefter så återvänder vi till vår lodge och avslutar dagen med ännu en underbar middag under den öppna himlen.

 

DAG 4: När vi i lugn och ro har avnjutit vår frukost och packat ihop våra saker så väntar ett härligt äventyr med klass-4 forsar som garanterat kommer att få din puls att stiga. Den här dagen bjuder också på de mest spektakulära naturscenerierna när vi färdas ner för den smala dalgången. Här reser sig bergväggen från vattnet och djungeln pressar ut all sin frodiga grönska längs sidorna. Vi passar på att stanna till vid ett av alla de fantastiska vattenfall som kastar sig ut från bergväggarna. Passa på att simma i lagunen och klättra bakom själva fallet! Ett oförglömligt ”kodakmoment”!

Efter ett tag så lugnar sig forsen något och du kan njuta av den dramatiska omgivningen. Till slut så är vattnet helt stilla när vi långsamt glider genom den sagolikt vackra regnskogen. Lämna båten under några minuter och kasta dig i det behagligt varma vattnet. Låt flytvästen göra jobbet och låt musklerna få vila en stund.

Efter tre timmars härlig rafting i absolut världsklass så når vi till slut vår slutdestination. Blöta, utpumpade men lyckliga så hoppar vi in i vår transferbuss som tar oss till vår camp i Siquirres där vi firar med en värmande middagsbuffe. Här finns också duschar och omklädningsrum.

Transport tillbaka till ditt hotell i San Jose.

 

 

Kommentarer inaktiverade.