• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: SAN JOSE
Du kommer att bli hämtad på flygplatsen av en av våra representanter för vidare transport till ditt hotell. Ladda på egen hand för morgondagens inledande äventyr.

DAG 2: SAN JOSE TILL MANUEL ANTONIO
Vi inleder tidigt på morgonen vår färd mot Costa Ricas minsta nationalpark, Manuel Antonio, längs landets västra kustremsa. Efter några timmar så anländer vi till den lilla fiskebyn Quepos i utkanten av parken.
Manuel Antonio rymmer både en ljuvlig kustremsa men också en regnskog som sträcker sig hela vägen till den vita sanden.
Manuel Antonio är ett äkta costaricanskt paradis där den grönsprängda vegetationen rymmer ett otroligt djurliv med spindel-apor, skrikapor, reptiler, tropiska fågelarter och många andra förunderliga varelser. Under dagen så kommer vi att gå igenom vår cykelutrustning för alla deltagare, och efter vår kvällsmiddag så samlas vi även för ett kort informationsmöte för den kommande dagarna.
Frukost och middag ingår.

DAG 3: MANUEL ANTONIO TILL NARANJILLO (mountainbike 25 km och vandring 14 km)
Nu inleder vi det riktiga äventyret!!
Efter en ordentlig frukost så hoppar vi upp på våra mountainbikes och trampar upp mot bergen och det centrala höglandet. Vi passerar undersköna dalgångar genom det vilda och glest befolkade landskapet. Vi stannar till i den lilla byn Esquipulas och fyller på med proviant, vilar lite innan vi snörar på våra vandringskängor och beger oss upp längs det svalare höglandet och bergen. Vi slår läger i Naranjillodalen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 4: NARANJILLO TILL SANTA MARIA (vandring 13 km och mountainbike 13 km)
Vi inleder en ganska fysiskt krävande dag med att röra oss mot den kontinentala sprickformation som sträcker sig genom hela den nord och sydamerikanska kontinenten, från Kanada till Argentina. Därefter så väntar en tuff stigning över ökända ”Cementery Hill”, en tuff stigning på ca 13 km. Vi fortsätter sedan mot byn San Lorenzo där vi växlar över till våra mountainbikes. Dagen avslutas i den gemytliga och lugna lilla byn Santa Maria där vi vilar upp oss i bekväma hyddor.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 5: SANTA MARIA TILL OROSIDALEN (mountainbike 46 km)
Idag så väntar den största fysiska utmaningen längs hela resan. Vi sätter våra cykelmuskler på ett rejält elddop redan innan frukost då vi tar oss an ett 14 km brant bergsparti längs kontinentalsprickan och som tar oss upp till en höjd på 2330 meter, den högsta punkten under vår färd. Men ”whats up must comes down”, så vi rullar ner längs små grusvägar, slingriga naturleder genom den mörkgröna regnskogen tills vi når den vackra Orosidalen..mountainbiking när den är som bäst! Vi cyklar genom dalen där frodiga betesmarker, kaffeplantager och mörk djup urskog breder ut sig tills vi når staden med samma namn där vi stannar för natten.
Frukost och lunch ingår

DAG 6: OROSI TILL TAUS (mountainbike 13 km och vandring 13 km)
Efter frukost så hoppar vi upp på sadeln igen och cyklar längs en flod tills vi når Tapanti national wildlife refugee, ett område med en vidsträckt och kuperad teräng men som också består av en djup och orörd regnskog. Vi vandrar genom ett täcke av träd, ormbunkar, mossor och annan tropisk vegetation tills vi når den lilla byn Taus där vi slår läger.
Frukost, lunch och middag ingår

DAG 7: TAUS TILL PACUAREFLODEN (mountainbike 46 km och forsränning 10 km)
Vi fortsätter på våra väl insmorda cykelsadlar till La Cruz som är starten för vårt adrenalinstinna forsränningsäventyr!
Pacuarefloden som slingrar sig från landets centrala delar till den karibiska kusten rankas som en av världens absolut bästa forsränningsfloder, och det finns en rad alldeles utmärkta anledningar till den beskrivningen. Först det mest uppenbara, själva floden. Pacuare bjuder på fantastiska forsar i absolut världsklass och som virvlar genom tropisk regnskog, ett djurliv som ständigt ljuder genom den fuktiga luften och små byar där Costa Ricas urbefolkning fortfarande lever på ett traditionellt sätt. Det är en kittlande upplevelse som väntar och längs flodranden så reser sig magiskt vackra dalgångar och vattenfall som gör de här tre följande dagarna till något alldeles speciellt. Efter tio adrenalinstinna km så slår läger längs flodbädden i vårt unika djungelnäste ”El Nido del Tigre”, belägen mitt i den tropiska regnskogen.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 8: PACUAREFLODEN
Idag så spenderar vi tiden med att utforska den här unika platsen. Den här delen av regnskogen är nästintill orörd, och längs smala naturliga vandringleder så tar du dig in genom den täta djungeln till hemliga platser där ett paradis väntar med måleriska vattenfall, små naturliga varma källor som du kan bada i, och en regnskog som dryper av en exotisk och mytisk fauna.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 9: PACUAREFLODEN (forsränning 17 km)
Idag så fortsätter vi och paddlar oss förbi en tät och orörd regnskog, kaskader av vattenfall som kastar sig ner över djungelväggarna och dalgångar som floden i miljontals år karvat sig igenom. Vi manövrerar oss genom de allt vildare forsarna. Vi stannar till vid ett av de mest spektakulära vattenfallen och intar vår lunch längs flodkanten. Vi når till slut hjärtat av Costa Ricas bananodlingar vid Finca Pacuarito där vi stannar för natten.
Frukost, lunch och middag ingår.

DAG 10: PACUAREFLODEN TILL KARIBISKA KUSTEN (mountainbike 20 km och kayakpaddling 15 km)
Idag så kommer vi till slut att nå vårt mål, den karibiska kusten!!
Vi inleder med en något lugnare avslutning där vi trampar förbi bananplantager, genom små urbana samhällen, till den lilla staden Freeman där vi hoppar ner i kayaken och fortsätter längs den lugnare delen av Pacuarefloden tills vi når det karibiska låglandet där bananodlingarna gradvis sväljer det sista av landets urskog. Vi rör oss långsamt längs den lugna vattenytan och du hinner reflektera över den mosaik av olika skepnader, landskap och slående natur som vi upplevt. Vi når till slut Pacuareflodens mynning där den rinner ut i Karibiska havet. Efter någon timme på stranden så väntar en båt på att ta oss till vårt hotell som ligger längs en annan härlig strand vid byn Moin där vi till sist kan kasta oss i vågorna, beställa in en välförtjänt drink och fira ett helt fantastiskt äventyr!!

DAG 11: KARIBISKA KUSTEN TILL SAN JOSE
Idag så kan du bara smaka på segerns sötma och ta det lugnt i några timmar på den underbara stranden eller på hotellet innan vi återvänder till San Jose efter lunch där vi övernattar.
Frukost ingår.

DAG 12: SAN JOSE
Om det är dags för dig att lämna detta paradis på jorden så transporterar vi dig givetvis till flygplatsen i god tid innan avgång.

Kommentarer inaktiverade.