• Senaste nytt

RESEBESKRIVNING

” Forsränning, vulkaner och paradisstränder”

Det här äventyret erbjuder en fantastisk möjlighet att kombinera forsränning, vandring i tropisk regnskog och på Costa Ricas spektakuläraste vulkan, samt njuta av landets vackraste stränder under samma resa. Miljön som du kommer att befinna dig under tiden är faktiskt ganska svårslagen.

Vi inleder vår resa från San Jose mot Pacuare floden som slingrar sig från landets centrala delar till den karibiska kusten och som rankas som en av världens absolut bästa forsränningsfloder. Och det finns en rad alldeles utmärkta anledningar till den beskrivningen. Först det mest uppenbara, själva floden. Pacuare river bjuder på fantastiska forsar i absolut världsklass med de mest utmanande partierna i det övre segmentet av floden (Upper Pacuare), men också med perfekt vatten i de lägre delarna (Lower Pacuare), för de som är nybörjare.

En annan och kanske minst lika viktig anledning till att Pacuare har blivit så populär bland både amatörer och ”whitewaterjunkies” är den minst sagt spektakulära omgivningen. Forsen dånar ner från Costa Ricas centrala högland, fortsätter neråt genom den vilda tropiska regnskogen, skär genom smala floddalar där måleriska vattenfall kastar sig ut från bergväggarna i våldsamma kaskader. Den fuktiga luften är fylld med fåglar och fjärilar i färgsprakande kulörer. Längs flodbädden, gömd av djungelns täta grönska så skymtar små hyddor från Costa Ricas urbefolkning fram. Ett verkligt paradis för naturälskaren.

Vi hinner knappt få ner pulsen innan vi på kommer att få bevittna en av de mest aktiva vulkanerna i världen, Arenal.1968 så fick vulkanen ett massivt utbrott som totalförstörde tre byar och 80 människor fick sätta livet till när rykande lava och svart aska sprutade ut från den konformade toppen och lade sig som ett täcke i den tidigare gröna dalgången. 45000 boskap dog när stora delar av deras betesmarker ödelades. Än i dag så fortsätter den, nästan dagligen, att kasta ut sitt innandöme upp i luften, och under en molnfri dag så är det en spektakulär syn att bevittna dessa naturens krafter.Vi kommer att befinna oss på ett säkert avstånd från vulkanen men vyn från sluttningarna över Lake Arenal, den intilliggande sjön, och vulkanen  är magnifika!

Efter dessa intensiva och fullspäckade dagar så fortsätter vi mot en av Costa Ricas absolut vackraste stränder, Manuel Antonio beach.

Manuel Antonio är landets minsta nationalpark men rymmer både en ljuvlig kustremsa men också en regnskog som sträcker sig hela vägen till den vita sanden.

Manuel Antonio är ett äkta costaricanskt paradis där den grönsprängda vegetationen rymmer ett otroligt djurliv med spindel-apor, skrikapor, reptiler, tropiska fågelarter och många andra förunderliga varelser. Här finns en rad fantastiska möjligheter att välja mellan. Paddla kayak, rid längs någon av regnskogens leder, vandra, snorkla, eller bara njut och koppla av på den underbara sandstranden.

Vi avslutar vårt äventyr i San Jose där vi tar in stadens puls och firar med en gemensam middag på någon av de otaliga restaurangerna.

Det här är ett äventyr som bjuder på en sällsam mix av adrenalin-stinnade äventyr, magiska naturupplevelser och härligt strandhäng.

 

En kommentar

  1. Pingback: no.1 madden 17 mobile coins seller

Kommentarer är stängda