• Senaste nytt

DAG FÖR DAG

DAG 1: SAN JOSE

Du kommer att bli hämtad på flygplatsen av en av våra representanter för vidare transport till ditt hotell. Ladda på egen hand för morgondagens inledande forsränningsäventyr.

DAG 2: FORSRÄNNING PÅ PACUAREFLODEN

Vi inleder tidigt på morgonen vår resa österut, där vi bland annat passerar den fantastiska nationalparken, Braulio Carillo National Park. Tre timmar senare så står vi öga mot öga framför den första forsen vid en av Pacuareflodens sandbankar.

Crewet lastar in vår utrustning i transportbåten och vi får de sista säkerhet och teknikinstruktionerna från vår kunniga guide.

Därefter är det dags! Första dagen bjuder på lagom utmanande klass 3-forsar som förutom lite lagom adrenalin i våra ådror också ger oss en möjlighet att njuta av den omgivande regnskogen.

Ett par timmar senare anländer vi till vår nybyggda ekologiska lodge, belägen längs en av dalväggarna. Lodgen som är byggt i enbart förnyelsebart material, försörjs med ren hydroelektrisk energi, dvs vattenkraft, från de närliggande vattenfallen. Rummen är alla rymliga och bekväma med moderna toaletter och varmvatten.

Installera dig, gör en vandring i den exotiska djungeln, sätt dig sedan till bords och se när solen långsamt sjunker ner bakom kullarna samtidigt som du njuter av en härlig middag under stjärnorna i Costa Ricas djungel.

DAG 3: FORSRÄNNING PÅ PACUAREFLODEN

När vi i lugn och ro har avnjutit vår frukost och packat ihop våra saker så väntar ett härligt äventyr med klass-4 forsar som garanterat kommer att få din puls att stiga. Den här dagen bjuder också på de mest spektakulära naturscenerierna när vi färdas ner för den smala dalgången. Här reser sig bergväggen från vattnet och djungeln pressar ut all sin frodiga grönska längs sidorna. Vi passar på att stanna till vid ett av alla de fantastiska vattenfall som kastar sig ut från bergväggarna. Passa på att simma i lagunen och klättra bakom själva fallet! Ett oförglömligt ”kodakmoment”! Vi passar på att inta vår lunch vid flodkanten innan vi hoppar ner i båtarna igen.

Efter ett tag så lugnar sig forsen något och du kan njuta av den dramatiska omgivningen. Till slut så är vattnet helt stilla när vi långsamt glider genom den sagolikt vackra regnskogen. Lämna båten under några minuter och kasta dig i det behagligt varma vattnet. Låt flytvästen göra jobbet och låt musklerna få vila en stund.

Efter tre timmars härlig rafting i absolut världsklass så når vi till slut vår slutdestination vid Siquirres. Blöta, utpumpade men lyckliga så hoppar vi in i vår transferbuss som tar oss till La Fortuna, den närmsta staden vid vulkanen Arenal.

DAG 4: ARENAL

Efter frukost så inleder vi vår vandring genom den tropiska regnskogen vid foten av vulkanen.  Här har vi en underbar panoramavy över både vulkanen och Arenalsjön. Vi fortsätter med ett besök vid den sceniskt vackra Rio Fortuna-fallet som dånar 120 meter rakt ner i den stora naturliga poolen. Här kan du passa på att svalka dig från den tropiska hettan en stund innan vi fortsätter uppåt längs vulkanens sluttningar. Efter lunch så vandrar vi vidare mot vulkanens utkiksplats. Vi kommer att passera ett antal varma källor längs leden som du kan avnjuta samtidigt som du har en fantastisk utsikt över det spektakulära landskapet. Vi återvänder neråt och avslutar dagen med middag på vår camp vid foten av vulkanen.

DAG 5 & 6: MANUEL ANTONIO

Efter dessa intensiva och fullspäckade dagar så fortsätter vi västerut mot en av Costa Ricas absolut vackraste stränder, Manuel Antonio beach.

Manuel Antonio är landets minsta nationalpark men rymmer både en ljuvlig kustremsa men också en regnskog som sträcker sig hela vägen till den vita sanden.

Manuel Antonio är ett äkta costaricanskt paradis där den grönsprängda vegetationen rymmer ett otroligt djurliv med spindel-apor, skrikapor, reptiler, tropiska fågelarter och många andra förunderliga varelser. Här finns en rad fantastiska möjligheter att välja mellan. Paddla kayak, rid längs någon av regnskogens leder, vandra, snorkla, eller bara njut och koppla av på den underbara sandstranden.

DAG 7: MANUEL ANTONIO OCH SAN JOSE

Vi spenderar de första timmarna på stranden innan vi säger farväl till denna undersköna plats och fortsätter tillbaka till San Jose. Vi andas in stadens puls och avslutar kvällen med en gemensam middag på en av stadens otaliga restauranger. Säg farväl till varandra och reflektera över ett härligt äventyr innan vi återvänder till vårt hotell och sista natten på den här fullmatade resan i ett av världens vackraste länder.

DAG 8: TRANSFER TILL FLYGPLATSEN

En av våra representanter kommer att hämta dig på ditt hotell för transfer till flygplatsen.

Kommentarer inaktiverade.