• Senaste nytt

VÅRA ÄVENTYRSRESOR

Sydtoppen_av Annapurna, Nepal

Vi erbjuder spektakulära äventyrsresor med en bred mix av bland annat vandring, klättring, cykelexpeditioner och forsränning. Vi har både färdigdesignade men också skräddarsydda resor. Det som är gemensamt för resorna är att de är belägna i ländernas mest exotiska och vackraste miljöer. Många av äventyren tar dessutom ett steg bort från de mest upptrampade lederna. De flesta av resorna har också en viss nivå av fysisk ansträngning och även om du inte behöver vara någon atlet så bör du åtminstone vara i hyfsad kondition för att uppskatta din upplevelse. Vissa av våra resor avgår på specifika datum men de flesta har flexibla avgångar där du bestämmer vilket datum du vill åka på. Dock så är några av resorna säsongsbetonade och beroende på regnperiod och temperatur så är vissa svåra att genomföra under den tuffaste tiden på året. Specifik information om när på året som är bäst att åka finns beskrivet under varje enskild resa.

Precis som våra volontärresor så är äventyrsresorna designade för att ha så låg inverkan på miljön som möjligt. Det finns dock fortfarande mycket vi kan göra och vi strävar hela tiden efter att minimera vår påverkan ytterligare. Själva flygningen är ju bara den en av våra största miljöbovar idag, men det är än så länge svårt att kringå om man ska ta sig till andra sidan jordklotet. Däremot så försöker vi hela tiden minimera exempelvis biltransport och vi jobbar hårt på små detaljer för att finjustera våra resor så att de står i samklang med vår natur. ”Exempelvis så kokar vi allt vatten när vi vandrar i Himalaya, och vår ekolodge vid Pacuarefloden i Costa Rica är en föregångare i hela landet för hållbar turism.”

Vi samarbetar enbart med lokalt förankrade gräsrotsorganisationer och företag som på något sätt bedriver en verksamhet som förbättrar det samhälle vi och dem verkar i. Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal så bedriver vi bland annat ett volontärprojekt i Gurhkaregionen där 5 % av varje bokad äventyrsresa oavkortat går till en skola på den nepalesiska landsbygden. Du har även möjlighet att åka och arbeta som volontär på skolan. Läs mer om projektet under våra volontärresor.

Säkerheten är en annan aspekt som vi alltid sätter i främsta hand.

Våra professionella guider och crew har alla mångårig erfarenhet av resor och expeditioner i just deras land och närområde. Vi ställer krav på utbildning och det medför att vi tryggt kan skicka iväg våra resenärer på våra resor. Som exempel så har våra bergsguider i Ruwenzori, Uganda utbildats av den kända norska alpinisten Anders Bahr och de har också genomgått en två veckors räddningsutbildning i högalpin miljö tillsammans med Sherpa Dawa Jamba som bland annat har bestigit Mount Everest tre gånger.

FORSRÄNNING PÅ PACUAREFLODEN, COSTA RICA       VÅRA GUIDER UNDER EN CYKELPAUS MELLAN LHASA OCH KATMANDU

Våra forsränningsguider i Costa Rica har både guidat och tävlat på de största floderna i världen, och våra Himalayaexpeditioner leds av guider med flera års erfarenhet av världens mäktigaste bergskedja.

Det är nästan uteslutande lokala män och kvinnor som är uppväxta i det området ni befinner er i och de besitter därför unika kunskaper.

Alla som vi samarbetar med är givetvis försäkrade och arbetar under statligt styrda lagar och regler.

Skräddarsydda äventyrsresor. Har ni egna tankar och funderingar på hur en drömresa ska se ut? Då har ni kommit rätt. Vi har ett brett kontaktnät och kan sy ihop de flesta önskemål i de länder vi representerar. Berätta om era drömmar, så ska vi göra allt för att förverkliga dem.

Sist men inte minst, att resa är ett både ett privilegium och en fantastisk möjlighet till otroliga upplevelser, men det ställer också krav på dig som resenär. En bra grundregel som vi på landofhope försöker förhålla oss till är att ”ge mer än du tar” när du är ute och reser i främmande länder.

UTSIKT FRÅN COTOPAXI, ECUADOR

Så njut av din resa, men se till så att även andra som kommer efter dig äger samma möjligheter till att uppleva vidunderliga vyer, oförstörd natur och ett djurliv som fortfarande existerar långt efter att dina skoavtryck har suddats ut av väder och vind.”

LEJONHONA I QUEEN ELISABETH NATIONALPARK, UGANDA    BERGSGORILLA, BWINDI NATIONALPARK, UGANDA

Kommentarer inaktiverade.